nlenfrde
Guppen
Poecilia reticulata ♂
Poecilia reticulata ♀
Poecilia reticulata ♂
Poecilia reticulata ♂
bijgewerkt
1 januari 2019
De Gup
Guppen worden ze in de volksmond genoemd, kleine levendbarende visjes van de soorten Poecilia reticulata en Poecilia wingei. Al jaren op nummer één als de meest populaire aquariumvis en tegenwoordig in verschillende staarttypen en kleurvormen aanwezig in de hobby. Zo zijn er de fancy-guppen of showguppen die al meer dan honderd jaar worden gekweekt. De meest exotische staartvormen en kleuren zijn voor de liefhebbers te zien op internationale shows. Het kweken van fancy-guppen vergt veel kennis wat betreft het houden en kweken van dit visje en ook enige kennis van genetica is noodzakelijk.
Wildvormen
Wildvormen zijn guppen die afstammen van populaties die zo in de natuur zijn gevangen, dit kan zijn uit de oorspronkelijke gebieden maar ook van andere plaatsen vanuit de gehele wereld. Guppen zijn namelijk in het verleden uitgezet als muggenbestrijders in tropische en subtropische gebieden.
Endler gup
De endler gup (Poecilia wingei) wint de laatste jaren aanzienlijk in populariteit. Zo worden er voor deze soort zelfs aparte tentoonstellingen gehouden. Ook kent de wingei kruisingen met reticulata die dan als endler hybriden worden beschouwd.
Guppenfanaten
Binnen onze vereniging zijn er leden die zich toeleggen op het kweken van deze soorten en typen, zij hebben als doelstelling het uitwisselen van informatie en nagekweekte vissen en het beleven van plezier in hun hobby samen met andere guppenfanaten.

Dit door middel van het:

• houden van huiskamerbijeenkomsten bij leden thuis;
• gezamenlijk insturen van vissen naar wedstrijden;
• gezamenlijk bezoeken van evenementen en beurzen;
• introduceren van nieuwe typen in Nederland;
• organiseren van exposities;
• beheren van een eigen Facebook-pagina;
• helpen en informeren van nieuwe leden die interesse hebben in guppen.
Guppencoördinator
Ben je al een guppenfanaat of ben je van plan een guppenfanaat te worden, sluit je dan aan bij Poecilia Nederland en stuur een e-mail naar onze guppencoördinator: dhr. Ronny Vannerom.
nlenfrdept
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account

X

.

© poecilia.nl